В університеті Порто відбувається стажування викладачів в межах та за кошти європейського проекту ERASMUS+ AFISHE. В складі делегації Сумського НАУ підвищує і розширює свою кваліфікацію доцент кафедри епізоотології та паразитології Галина Ребенко.
Однієюз цілей проекту є створення мережі між Вірменією, Україною та країнами-партнерами ЄС у сферах аквакультури та рибальства. Вона слугуватиме платформою для реалізації спільної освітньої та дослідницької діяльності з метою просування найкращих екологічних підходів та заходів у цих сферах відповідно до цілей сталого розвитку ООН та Зеленого курсу ЄС.
Потужна база університету Порто забезпечує найвищий європейський рівень освіти, в тому числі ветеринарної, та наукових досліджень в різних напрямках біології, медицини, біоінженерії та екології. Студентів та аспірантів зі СНАУ, завдяки встановленим в ході реалізації проекту контактам, будуть раді бачити на програмах академічної мобільності. А це ще раз підкреслює важливість опанування англійською мовою, якою тут володіють усі, хто здобуває вищу освіту.